www.ingyenesen.net - Ingyenes programok minden feladatra

Fordítóprogramok


FreePascal
A Free Pascal egy professzionális 32 és 64 bites Pascal fejlesztői környezet, amely GNU General Public License alatt hozzáférhető. Képes többféle (közöttük történelmi MAC compilerek) nyelvjárás kezelésére. A beépített assembly támogatás lehetővé teszi assembly betétek egyszerű integrálását.
A rendszer messzemenőkig kompatibilis a Turbo Pascal 7.0 illetve Mac Pascal módban a Think Pascallal és a MetroWerks Pascallal. A Free Pascal többféle IDE-vel használható.
FreePascal letöltése Letöltés

GnuCOBOL
A COBOL magas szintű programozási nyelv, a COmmon Business Oriented Language elnevezés rövidítése.
Harmadik generációs programozási nyelv. Bár általános célú, mégis a FORTRAN és a PL/I mellett elsősorban az üzleti, pénzügyi élet rendszereiben használatos. Megjelentek benne a strukturált programozás bizonyos vezérlő szerkezetei is. A nyelv tervezésénél kísérletet tettek a hordozhatóság, a portabilitás megteremtésére.
A GnuCOBOL egy ingyenes változata a fordítóprogramnak több platformra is.
GnuCOBOL letöltése Letöltés

Lazarus
A Lazarus olyan több operációsrendszer-platformon (Windows, Linux, Mac OS) egyaránt működő, Pascal nyelvű, objektumorientált gyors alkalmazásfejlesztő eszköz (RAD), amelynek célja, hogy nyílt forrású, szabadon terjeszthető, ingyenes alternatívát kínáljon a Delphi rendszerrel szemben. Bár a nagy sikerű Delphi fejlesztői eszközt szintén megpróbálták Windowstól eltérő operációs-rendszer környezetre (Linuxra) alkalmazni és Kylix néven terjeszteni, azonban a kereskedelmi szoftver ebben a közegben valószínűleg nem bizonyult üzleti értelemben is sikeres vállalkozásnak, így fejlesztését és támogatását megszüntették.
A fejlesztők a nyílt forrású Free Pascal fordítóra alapozva kívánnak folyamatos fejlesztéssel egy olyan eszközt létrehozni, mely alkalmas Delphi alatt nagy számban létező fejlesztői könyvtárak és szoftverek felhasználására, újrafordítására. Mindezt keresztplatformos lehetőségekkel, tehát például Windows alatt Linux-szoftvereket készítve vagy éppen fordítva.
Lazarus letöltése Letöltés
Made by: Vörös Viktor          © Copyright Vörös Viktor, 2019 - 2021