www.ingyenesen.net - Ingyenes programok minden feladatra

Képnéző-szerkesztő


GNU Image Manipulation Program (GIMP)
A GIMP (GNU Image Manipulation Program) egy bittérképes képszerkesztő program. Támogatja a rétegek kezelését, átlátszóságot. Van némi vektorgrafikus támogatás is benne. A projektet 1995-ben Spencer Kimball és Peter Mattis kezdte, jelenleg önkéntesek csoportja tartja karban és fejleszti. Szabadon felhasználható a GPL licenc alatt.
GNU Image Manipulation Program (GIMP) letöltése Letöltés

IrfanView
Az IrfanView egy népszerű freeware képnéző program, mellyel megjeleníteni, szerkeszteni, és tucatnyi képformátum között konvertálni lehet képfájlokat, ráadásul hang- és videofájlok lejátszására is alkalmas. (a teljes listát lásd itt: [1]). A programnak nincsenek átfogó képkészítő és rajzoló funkciói, mint például a Adobe Photoshopnak vagy a GNU GIMP-nek, inkább egy kisméretű képnézőnek/lejátszónak lett tervezve.
Nevét a készítőjéről, a bosnyák Irfan Škiljanról kapta. Az IrfanView működik az összes modern Microsoft Windows verzióval (Windows 95 és későbbi). Képformátumok tucatjait támogatja, úgymint a BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF, WebP, a nem képformátumok közül a Flash-t, az Ogg Vorbis-t, az MPEG-t, az MP3-at, és még a szövegfájlokat is.
IrfanView letöltése Letöltés

Paint.NET
A Paint.NET egy szabad licencű grafikai szoftver Microsoft Windowsra. Alkalmas mind fotóretusálásra, mind rasztergrafika készítésére (a vektorgrafikus felhasználást nem támogatja). A program a Microsoft .NET keretrendszerén alapul. A Paint.NET MIT licenc alatt kerül kiadásra.
A Paint.NET C# és C++ nyelveken íródott. Az alapértelmezett projektfájl-formátuma a .PDN, amely a program által az adott képben használt rétegek és egyéb információk tömörített reprezentációja.
Paint.NET letöltése Letöltés

XnView
Az otthoni felhasználásra ingyenes magyar nyelvű XnView képszerkesztő programmal a felhasználók képeket konvertálhatnak, méretezhetnek - nem csak szélességet, hosszúságot - akár fájlméretet is állíthatnak képeiken. Az Xniew program 44 nyelven érhető el.
Az XnView képszerkesztő program egyszerűen használható, gyors, 400 fájlformátumot képes importálni, több, mint 50 különbözőben képes menteni, egyszerre akár több képet is. Az XnView képszerkesztő programban szerkesztett képeken állíthatóak a színek, kivághatóak, szűrők adhatóak hozzájuk.
XnView letöltése Letöltés
Made by: Vörös Viktor          © Copyright Vörös Viktor, 2019 - 2021